Natur og dyreliv

Det perfekte udstyr til at observere og indfange Moder Natur

Naturligt velvære

Observation af naturen er en skøn aktivitet, der skaber balance for os og lader batterierne op. Fotografering af den betyder, at vi kan dele og genopleve de følelser, når vi sidder indendørs. Olympus-kikkerter og OM-D-kamerasystemet har samme lave vægt, ergonomi og alsidighed, så vi kan få glæde af observation af naturen og fotografering med den smidighed og hastighed, der kræves for at tage gode billeder.

Ud over at være lette betyder fordelen ved at tage håndholdte billeder i næsten alle situationer også, at vi er endnu mere fleksible og aldrig behøver gå glip af billeder. Den suveræne billedstabilisering i OM-D-kamerahusene og objektiver som M.Zuiko Digital ED 300mm F4 PRO og M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS betyder, at dette udstyr er uundværligt til naturfotografering.

Det er stadig vigtigt, at kameraet indstilles korrekt, hvis man vil have mest muligt ud af teknologien selv ved lave hastigheder. Den tilstand til automatisk stabilisering, vi bruger i disse tilfælde, er S-IS AUTO.

Fotografering af fugle, mens de flyver, understreger virkelig, hvor nøjagtig og hurtig den imponerende AF for OM-D E-M1X er. Til actionbilleder bruger vi gerne følgende indstillinger for at få de bedste resultater: C-AF-tilstanden, AF-scanner i tilstand 1 og C-AF +2-følsomhed.

En anden fordel er de 121 fokuspunkter, som man hurtigt kan navigere rundt i med joysticket. Det betyder, at vores udstyr er aldeles uundværligt til fotografering af motiver i bevægelse. Ofte vælger vi 5-punkts krydsfokusindstillingen – prøv engang!

Endnu et tip: Den lydløse L-intervalsekvens indstillet til 10 billeder pr. sekund (vi har op til 18 i denne type intervalsekvens) giver imponerende resultater for motiver i hurtig bevægelse.

Læs mere

Bærbart powerteam til at spore og fotografere motiver i hurtig bevægelse

For os er det nærmest en "reflekshandling" at skifte fra kikkert til kamera. Olympus 10x50 S-kikkerten er god at bruge lige fra starten af på turen – det er afgørende at observere tingene på tæt hold for at sikre, at man får de bedste resultater.

Vidvinklen betyder, at man hurtigt kan finde motiver. En ekstra fordel er bærbarheden, og den har desuden suveræn ergonomi, mens gummibelægningen giver et godt greb. Lysstyrken giver os et klart synsfelt med et minimum af forvrængning, mens det store fokushjul er nemt at betjene. De funktioner hjælper os med hurtigt at spore dyr, og vi kan ugeneret observere en duehøgs yndlingssted eller det vandløb, hvor en lille ræv kommer for at drikke – helt uden at blive opdaget.

Måske spekulerer du over, hvor lang tid det tager at forberede og planlægge disse sessioner, men du kan tage det helt roligt! Vi kan have alt udstyret – lige fra kikkert til vores foretrukne kameraopsætning – til rådighed og klar til brug med det samme, fordi det er så kompakt og let, at man kan bære det selv rundt om halsen hele tiden.

Læs mere

Så prøv det selv – gå en tur ud i verden, og prøv at tage billeder på farten med suveræne resultater! Det behøver også, at du ikke behøver at have objektiver til at ligge derhjemme.

Størrelsen og vægten betyder, at de alle kan opbevares sammen med resten af udstyret, som opbevares sikkert i vores alsidige og funktionelle kamerarygsæk.

Hvorfor ikke fotografere solnedgangen med vores vidvinkeloptik efter en skøn dag med fuglekiggeri og fotografering med vores telefotooptik?

Heldigvis behøver man ikke gå på kompromis med Olympus.

Alting er muligt med Olympus, så du må ikke give op.

Forfattere og fotografer: Marisa Martínez og Javier Parilla Pérez