Natur og dyreliv

Lidt ros til Olympus Pro-objektiver

Jeg elsker Olympus M.Zuiko PRO-objektiver! Når du holder et Olympus M.Zuiko PRO-objektiv i hånden, kan du med det samme mærke at du har med et førsteklasses produkt at gøre. Olympus M.Zuiko PRO-objektiver har det hele - fremragende linsekvalitet, excellent billedkvalitet, hurtig og præcis autofokus samt en ekstremt høj mekanisk kvalitet. Røret og fatningen er fremstillet af metal og forseglet mod støv, vand og frost. Et langvarigt alt-i-et-produkt, når det kombineres med OM-D-modellerne.

Lad os tage M.Zuiko 40-150mm F2.8 PRO-objektivet som et eksempel: findes der nogen anden producent med en så cool modlysblænde? Det tror vi ikke! Med andre produkter er du nødt til at fjerne modlysblænden, vende den om og sætte den på objektivet igen. Alt hvad du skal gøre her er at dreje den lidt mod venstre og trække den tilbage for at gøre objektivet lille igen. – “det er ren magi!”

Skift mellem manuel og autofokus fungerer som magi - du trækker kun objektivringen fremad eller bagud afhængigt af situationen. Vægten er selvfølgelig også en fordel. Sensorens størrelse gør det muligt at fremstille små, lette, kompakte og hurtige objektiver.

Læs mere

Kameraets 5-akse billedstabilisering og objektivstabilisator giver dig mulighed for at tage to sekunders frihåndsfotos. Det er her OM-D virkelig skiller sig ud, da denne kombination af stabilisering med lukkerhastigheder på to sekunder og endda længere, praktisk talt er unikt for branchen. Autofokus fungerer også strålende i mørke og fokuserer ubesværet.

Jeg spurgte en god ven, hvad han syntes om Olympus M.Zuiko PRO-objektivet. Han svarede: ”Da jeg købte mit første PRO-objektiv, Olympus M.Zuiko 7-14mm F2.8 PRO i 2017, åbnede det en masse nye døre i fotografering for mig. Dette skyldtes primært det ekstremt høje tekniske niveau, der skubbede grænserne med hensyn til hvad der var fysisk muligt. Den lille brændvidde og den store blænde kombineret med den fremragende billeddefinition i alle dele af billedet, gør det velegnet til alle slags situationer. Det indebærer, at jeg kan bruge det raffinerede og kompakte objektiv til oplevelsesture, under ekstreme vejrforhold og til seriøse begivenheder.”

Jeg vil gerne afslutte med dette citat: ”En menneskemængde vil bifalde et fyrværkeri, men ikke en solopgang. ” – Friedrich Hebbel

Forfatter og fotograf: Hayrettin Bilgin

Læs mere