Social og livsstil

Tips og gode råd til at forbedre din Instagram-fotografering

Alle vil gerne lære, hvordan de opgraderer deres Instagram, for at få både billeder og fortælling til at være noget for sig selv. Olympus PEN er smækfyldt med muligheder, der hjælper dig med at tage og overføre flotte billeder til Instagram så let som muligt, så her er nogle rigtig gode råd!

Hold farvetemaet

Selv om det er vigtigt, at hvert foto er godt, er det generelle udtryk af din Instagram også vigtigt. At have et farvetema, der gælder for alle dine fotos, er en glimrende måde at få dine nyheder til at være ensartede, f.eks. er alle dine billeder måske hvide/køligt tonede eller måske er de i en varmere tone med flere orange og gule nuancer. Du kan sørge for, at din Olympus PEN indstilles til automatisk at tone dine billeder varmt eller en smule køligere, når du tager dem. Tryk på MENU – OG IKON – RUL NED TIL F – WB AUTO. Her kan du indstille om du vil beholde Varme farver Fra eller Til.

Tænk på billedets proportioner

For at gøre forsyningen konsistent vil du gerne have, at alle dine billeder optages i samme proportioner. Olympus PEN lader dig optage i de proportioner, du ønsker, herunder 1:1 kvadrat, så du kan indramme dit billede perfekt uden at skulle beskære til en kvadrat senere, hvilket gør tingene så lette. Du kan justere proportionerne i menuen Super Control. Tryk på OK, og du finder den midt i til højre. Vælg mellem 4:3, 16:9, 3:2, 1:1 og 3:4.

Bemærk, at hvis du optager i 4:3 eller 3:4, skal du beskære dit billede let til Instagrams 5:4 portræt-format, så sørg for at lade der være noget plads, som du har det fint med at miste i dit billede, når du tager det.

Læs mere

Udnyt Olympus PEN's vipbare skærm

En af de fremragende funktioner ved Olympus PEN er den vipbare skærm, der definitivt gør tingene lettere. Hvis du som kreatør arbejder med fladt lag, så vil brug af flip skærmen mod dig hjælpe med at få det perfekt optagede billede taget ovenfra, hvilket betyder slut med at bruge en kran over toppen af din opsætning for at se skærmen.

Når du vender skærmen udad mod dig og strækker den op på rammen, hjælper det dig også, hvis dit arbejde handler om at fotografere mad på restauranter. Du kan holde kameraet højt op over dig og nemt indramme din middag på skærmen.

Når du vender skærmen opad er den perfekt til at fange de vanskelige lavtliggende optagelser. Uanset om det drejer sig om det perfekte skoskud eller en gadescene taget fra underlaget, betyder skærmen, at du ikke behøver at gå lige så lavt ned som kameraet for at få dit motiv perfekt.

Flip-skærmen vipper også helt ned, og det er perfekt, hvis du vil skyde en selfie til din sociale hjemmeside. Ikke alene findes der en E-portrætmulighed, hvis du optager i AUTO, der hjælper med at glatte hudfarver, men takket være Olympus PEN-berøringsskærmen kan du trykke på udløserknappen, hvorefter kameraet vil tage billedet efter 2 sekunder, hvilket giver dig god tid til at perfektionere poseringen.

Læs mere

Forstå gitteret

En nyttig funktion ved Olympus PEN, der hjælper dig med at skyde til Instagram, er Gittervisning. Find den ved at trykke MENU-COGS – MENU C1 – GITTERVISNING. Hvis dit foto handler om symmetri, kan du prøve det første gitterlayout for at hjælpe dig med at få det optaget perfekt, eller hvis dit foto altid har motivet lige i midten af billedet, vil gittermulighed 4 eller 5 virkelig hjælpe dig med at gøre dette. Gittervalg 6, som består af to linjer i top og bund, er virkelig praktisk hvis du optager landskaber og vil hjælpe dig med at få horisonten lige. Overvej at aktivere gittervisning og se om ikke det kan hjælpe dig med at lave perfekte Instagram-skud.

Wi-fi-billeder direkte til din telefon

Den bedste funktion ved Olympus PEN er sikkert den indbyggede wi-fi. Ved hjælp af appen Olympus Ol.Share kan du forbinde din Olympus PEN med din telefon og hurtigt overføre billeder, du lige har taget og uploade dem direkte til Instagram. Vælg muligheden importer billeder, og du kan browse igennem alle de billeder, du har taget, og dernæst importere og gemme på din telefon, så de kan deles direkte på Instagram derfra - så let er det!

Det var blot nogle få måder, som du kan bruge funktionerne på Olympus PEN for at gøre det lettere for dig at forbedre din Instagram, og vigtigst af alt, at gøre det hurtigt og nemt at dele dine bedste optagelser på appen.

Bliv hængende og få flere tips til Olympus PEN.

Forfatter og fotograf: Debs Stubbington

Læs mere