Social og livsstil

Når teknologi og følelser møder hinanden

Mit navn er Fiona Bishop. Jeg fotograferer mennesker, og har specialiseret mig i portrætter og bryllupsfotografering. Jeg har i mere end 10 år fotograferet mennesker fra den tidlige barndom til alderdommen.

I 2015 besluttede jeg mig for at fokusere på den seneste innovation inden for fotografi, nemlig spejlløse kameraer. Efter en kort prøveoptagelse faldt jeg hurtigt for Olympus E-M1. Sammenlignet med den lille letvægts-Olympus var mit 4 kg spejlreflekskamera tungt og besværligt. Skiftet til Olympus var et let valg. Jeg har fotograferet med E-M1 Mark II siden januar og jeg er begejstret over at være vidne til den seneste udvikling.

Jeg vil gerne tage jer alle sammen med mig på en fotossession med bryllupsreporter-stil. Et bryllup er en af de smukkeste dage i ens liv. Ved at fange dagen i billeder kan vi genopleve de specielle øjeblikke og dele erindringerne med børnebørn i de mange år, der kommer. Jeg betragter bryllupsfotografering som højdepunktet af alle fotografigenrer. Bryllupsdagen flyver afsted og hvert øjeblik skal fanges smukt med hastighed og præcision. Det er et udfordrende felt, som rummer mange forskellige aspekter af fotografi. En bryllupsfotograf bruger almindeligvis 9-15 timer dagligt bag kameraet. Opstillede og ærlige bryllupsbilleder tages i fotoopstillinger og gennem dagens begivenheder. Der skal skabes makrobilleder. Vi skal også fange begivenhedens atmosfære ved at fotografere arkitektur eller landskaber. Og naturligvis skal den lækre mad og de overdådige kager også fotograferes. De mange forskelligartede billeder der skal tages, er præcist det, der gør bryllupsfotografering så charmerende.

Bag hvert bryllup gemmer sig en helt særlig kærlighedshistorie

Bruden og gommen, Muriel og Fabian, mødtes som unge. Efter en opvækst i en børnehave i det østlige Schweiz , forelskede de sig senere. Det unge par blev gift i den smukke by Diessenhofen, lige ved floden Rhinen.

Jeg er helt vild med hvor stille kameraet er, når man tager billeder ved bryllupper. Smukke naturlige billeder kan optages fra "bagved scenen" uden at forstyrre ceremonien eller fejringen. Den nye E-M1 Mark II kan nu tage perfekte billeder i mørke kirker oppe i det øverste ISO-område. Den fantastiske billedstabilisator lader mig også anvende langsomme lukkerhastigheder. Jeg kan godt lide at skyde bryllupper med mit kamera i hånden, ved hjælp af sikkerhedsremmen. Med flere års erfaring er jeg overbevist om, at det er den bedste tilgang.

Ved testoptagelser med det nye Olympus E-M1 ved et bryllup, medbragte jeg mit Nikon-kamera, blot for at være på den sikre side. For at være på den sikre side, da dagen var overstået var Olympus 60 mm makrooptik endnu ikke ankommet.

Læs mere

Sensationelt nærbillede-fotografi efterlod mig 100 % overbevist

For at lave perfekte optagelser af ringene, ville jeg hente mit andet kamera i bilen. Men som det ofte sker ved bryllupper, var der ikke tid nok til at hente tasken. Jeg traf en hurtig beslutning om at fotografere ringene uden en makro. Jeg planlagde at lave makroskud af ringene senere på aftenen. Men til min forbløffelse opdagede jeg, at jeg ikke havde brug for at tage billederne på lang afstand eller gentage dette trin om aftenen. Det var muliggjort takket være Olympus-objektivernes ekstremt korte nærgrænse. Jeg har aldrig set noget lignende tidligere. Kameraets nærgrænse leverer en stor del af fleksibilitet ved bryllupper. Det er utroligt nemt at skifte mellem denne tilstand og rapportering i hurtige øjeblikke. Nu kan jeg ikke forestille mig at arbejde uden denne fleksibilitet.

Autentisk og natuzligt

At tage ærlige billeder i høj kvalitet af bruden og brudgommen samt deres gæster er ikke så let, som det lyder. Fotografen må virke som "fluen på væggen" - usynlig. De bedste billeder bliver taget, når gæsterne ikke ved, at de bliver fotograferet. Takket være det lette, kompakte udstyr har det aldrig været lettere at være usynlig. Til at begynde med bekymrede jeg mig for, hvordan jeg ville blive set på som en fotograf uden en voluminøs lang optik. Men jeg besejrede denne frygt for længe siden. Når alt kommer til alt handler det om dette: Hvis du tager billeder i høj kvalitet, behøver du ikke et fancy kamera for at sige "Jeg er fotografen".

Jeg elsker det lille hus, og at jeg kan tage billeder uden et batterigreb. Det giver mig mulighed for at arbejde meget mere diskret uden at bære unødvendig vægt.

Læs mere

Sofistikeret og dristigt

Mit kamera er lille og praktisk, men alligevel har jeg alt hvad jeg har brug for og mere til at starte op. Funktionen til ansigtsgenkendelse er utroligt nyttig, når du hurtigt tager ærlige billeder, og jeg har været imponeret over dens nøjagtighed og hastighed. LiveView-boost giver en følelse af sikkerhed, og den innovative drejelige skærm giver fantastiske nye perspektiver, som aldrig før var mulige. Kort sagt, jeg er meget tilfreds med mit nye Olympus-udstyr for de utrolige muligheder, det har givet.

Forfatter & fotograf: Fiona Bischof