Social og livsstil

Hav det sjovt med selvportrætter

Det er nemt at tage selvportrætter med Olympus PEN-kameraet takket være fjernbetjeningsindstillingen i Olympus OI Share-appen. Men hvorfor ikke prøve at være mere kreativ med dine selvportrætter og tage nogle sjove billeder med enkle midler, som du finder derhjemme?

Her er nogle ideer til, hvordan du kommer i gang med at have det sjovt med selvportrætter:

Nøglen til at nemt at tage selvportrætter med Olympus PEN-kameraet er Olympus OI Share-appen. Hvis du ikke allerede har prøvet appen, bør du downloade den med det samme. Derefter kan du hurtigt slutte kameraet til din smartphone vha. den indbyggede wi-fi i Olympus PEN og ved at vælge fjernstyringsindstillingen i OI Share-appen. Med denne indstilling får du et live view af motivet via kameraet på din smartphones skærm og bruger lukkerknappen i appen til at tage billedet. Du kan også både ændre indstillingerne, lave tilpassede selvudløserindstillinger og trykke for at fokusere direkte i appen. Det er perfekt til selvportrætter, fordi det betyder, at du kan sammensætte dit billede med dig i det, og vha. selvudløserindstillingerne kan du tage billedet og stadig have masser af tid til at lægge telefonen fra dig og posere. Når du har taget billederne kan du hurtigt gennemgå dem og ændre indstillingerne og importere billederne direkte på din smartphone.

Du kan gøre dine selvportrætter sjovere ved at forsøge dig frem med rekvisitter.

Bobler

Bobler er en rigtig sjov rekvisit at lege med til billeder. De er ikke altid nemme at bruge, for du er nødt til at finde en tilpasset selvudløserindstilling, der tager flere billeder i en intervalsekvens, så boblerne fotograferes, mens de daler ned. Men de er en sjov og billig rekvisit at eksperimentere med. Prøv at blæse dem ind i forgrunden på billedet for at skabe dybde og interesse. Alternativt kan du blæse dem op i luften, lige før lukkeren udløses, så du kan fotografere dem, når de daler ned foran dig.

Overvej at bruge en farvet baggrund, som for alvor vil hjælpe de flotte reflekterende farver i boblerne med at skille sig ud.

Blomster

Der er enormt mange metoder til at tilføje blomster, så dine selvportrætter får lidt farve og sjov. Prøv at placere dem lidt i forgrunden på billedet med fokus bag dig for at give billedet en interessant dimension. Du kan også eksperimentere med kulørte blomster holdt op til ansigt og øjne for at få et helt specielt billede eller bruge en blomst i håret som en flot detalje.

Refleksioner

Et spejl er en rigtig nem rekvisit til at føje interessante elementer til dine selvportrætter. Alt lige fra et vægspejl til noget mindre og håndholdt kan bruges til at skabe refleksioner. Prøv at fotografere bagfra med dit ansigt reflekteret i spejlet, så du får et unikt portræt og udnytter Live View i fjernbetjeningsindstillingen. I Olympus OI Share-appen kan du nemt se, hvordan dit billede ser ud med ryggen til kameraet, og trykke på skærmen for at sikre, at kameraet fokuserer på din refleksion.

Læs mere

Der er masser af andre sjove rekvisitter, du kan bruge til billeder, f.eks. konfetti eller lyskæder, så hvorfor ikke prøve at tage nogle sjove selvportrætter med dit Olympus PEN og OI Share-appen.

Forfatter og fotograf: Debs Stubbington