Video

Optag en film med OM-D E-M1

Lad os se virkeligheden i øjnene - der findes ikke noget som det perfekte kamera, i hvert fald ikke for mig.

Det er nok ikke, hvad du ville have forventet at læse i en artikel om Olympus-kameraer, men lad mig prøve at forklare det. Som instruktør og filmmager tror jeg fuldt og fast på det udsagn, at historien altid er det vigtigste. Uanset hvor smukt eller teknisk perfekt et billede er, kan det aldrig få den samme effekt som et billede, der bringer dig på rejse ind i en historie.

Jeg tror på, at alle historier fortjener at blive fortalt på et medium og med de værktøjer, der bedst tjener historien. I den henseende kan et kamera enten være en hjælp eller en forhindring.

Lad mig illustrere dette. Som filmmager arbejder jeg med forskellige stilarter og emner.

Nogle er storslåede og episke, andre skrøbelige og smukke, og nogle er rå og ærlige. Hver historie fungerer bedst med hvert sit kamera.

Det er min erfaring at med rå og ærlige film, kan store filmkameraer gøre produktionen for langsom. Når du sætter et stort kamera op i hovedet på en ung skuespiller eller en, der ikke er skuespiller, kan du hurtigt miste noget af det ægte. Der er noget magisk ved at arbejde med det kamera i en filmkulisse. I stedet for at skulle opbygge og koreografere scener på kompleks måde for at sikre, at dit kamera kan fange de dramatiske elementer i manuskriptet, har dette nye kamera gjort min produktionsstil langt mere fri. Lige det er grunden til, at optagelsen af min seneste film "REVEL" med OM-D E-M1X var en så stor oplevelse.

Læs mere

For mig var dette det perfekte kamera til at fortælle denne historie med.

Perfekt balance mellem størrelse, funktion og billedkvalitet. For at fange historien i ""Revel"" på den givne tid, vi havde, valgte vi at optage filmen i en stil, hvor vores manuskript og dialogen var meget tæt på hinanden, og lade vores skuespillere slå sig løs i en scene og næsten blot dokumentere, hvad der sker. Ved at bruge E-M1X til at optage med var vi fri for at skulle strukturere og koreografere scener på en kompleks måde, sådan at vi altid kunne placere kameraet. I stedet for kunne vi nu bevæge os med scenen og fange magien. Kameraets kombination af størrelse, Sync-IS, billedkvalitet, hurtige 1.2-objektiver, robusthed og anvendelighed i den virkelige verden gjorde det pludseligt muligt at optage flere umulige scener. Med Sync IS kunne vi hurtigt efterligne så mange bevægelser med et filmkamera, bare håndholdt. Når der skete noget magisk, kunne vi tage en beslutning om kameraets placering eller bevægelse lige på stedet, uden at skulle råbe "STOP". Det var et værktøj, der virkeligt tjente historien. For historien om "Revel" og mig var OM-D-systemet og OM-D E-M1X det perfekte kamera

Forfatter, fotograf og videograf: Janne Armunét

Læs mere