Video

Bali når det er bedst

Filmskabelse har været en lidenskab for mig i årevis, hvorfor det var tydeligt, at det også skulle være mit erhverv. Jeg opsagde mit kontorjob, afsluttede filmskolen og gjorde min hobby til min karriere.

I 2015, da jeg brugte OM-D E-M 5 Mark II for første gang til at gennemføre et projekt, skiftede jeg mit udstyr til Olympus fra den ene dag til den næste. Denne kombination af professionel billedkvalitet, brugervenlighed og en fremragende billedstabilisator gjorde beslutningen let - og jeg har aldrig fortrudt det.

I begyndelsen af 2017 ledsagede OM-D E-M1 Mark II mig på min rejse til Bali. Det var helt fra begyndelsen klart, at alt ekstraudstyr, fx stativ eller gimbal, skulle blive hjemme, og at det kameraudstyr, jeg tog med mig, ikke måtte overstige 1 kg.

At have et professionelt værktøj til rådighed, der gør det muligt for mig at lave film eller tage billeder i det rigtige øjeblik, er et ægte privilegium. Kameraet passer i hånden, som om det var blevet hældt ind - og i kombination med batterihåndtaget er følelsen bare perfekt.

Læs mere

Da januar er regntid på Bali, forventedes regnbyger dagligt for ikke at nævne den høje luftfugtighed. Og dermed fik kameraet sit daglige brusebad. Alligevel kunne jeg altid stole på det. Selv ved kraftig brug var 2 - 3 batterier normalt tilstrækkelige.

En anden fordel opfattes ikke korrekt. Jeg gik rundt og lignede en turist og fordelen var at jeg altid kunne bruge kameraet og bruge det overalt. Jeg var meget imponeret over kvaliteten af 4K-optagelserne. Slørfri videoer, ned til den mindste detalje. Nogle individuelle billeder kunne desuden sagtens eksporteres som billeder og altid med en opløsning på 9 MP!

Selv om kameraet har en glimrende indbygget autofokus, indstiller jeg altid skarpheden manuelt. Med zoom-in-funktionen og meget pålideligt højdepunkt, har jeg altid skarpheden under kontrol. Derfor giver manuelle billeder, der fx bruger 40-150 mm-optikken og zoomer fuldt ind, ikke noget problem.

Du bliver nødt til at kæmpe lidt med menuvejledningen, men muligheden for at programmere knapper og skifte til dine krav og vaner, gør arbejdet meget lettere.

Jeg kan simpelthen ikke længere klare mig uden vende/dreje skærmen. Ofte holder jeg kameraet over hovedet og bevæger det langsomt nedad, mens mine øjne fokuserer på skærmen hele tiden. Dette giver virkeligt smukke kamerabevægelser og integreret 5-akset billedstabilisator sikrer, at bevægelsen er jævn.

Selvom kameraet har mikrofon- og hovedtelefonstik, var det ikke altid nødvendigt at tilslutte en ekstern mikrofon. Der var ingen støj med den integrerede mikrofon, og kvaliteten var helt tilfredsstillende i mange situationer.

Jeg tror, du ville være bedst udstyret til denne type rejse med dette kamera og en 25 mm F1.2-optik samt en 12-100 mm F4-optik. Selvfølgelig klarer jeg mig ikke helt uden hjælpemidler i mit andet arbejde, men jeg er simpelthen overvældet af de nye funktioner og egenskaber, dette kamera tilbyder, især når man rejser.

Jeg kan ganske enkelt ikke forestille mig at arbejde med et kamera, der ikke giver mig alle disse fordele.

Forfatter, fotograf & videograf: Dominique Züger

Læs mere