Video

Dykning i ferskvandshul med en mexicansk havfrue

Hvor havet møder himlen, hvor gigantiske havmonstre kontrollerer vandet, og hvor pirater begraver deres skatte - det er her, vi måske finder havfruer, som så mange gamle søulke taler om, når dagslyset falmer og sanserne narres af for mange drinks…

Mexico venter os med mystiske kulturer skjult under ruiner opslugt af de dybe regnskove. Vi, et team af undervandsfotografer, videografer, huledykkere og en topmodel fra USA, går dybt ind i junglen på Yucatán-halvøen - hvor den tropiske regnskov ligger på tværs af sletterne som et grønt tæppe og landskabet er formet af en fuldstændig uigennemtrængelig flora. Det er på dette magiske sted, hvor du finder indgangen til en mystisk og mørk undervandsverden: cenoternes skjulte verden, et sted for vores enestående og ekstraordinære undervands modeoptagelser.

Min kone Melanie og jeg dykker ned i Mayas underverden for at fotografere den amerikanske topmodel Hannah Fraser alias Hannah havfrue i de mexicanske cenoter på den mest spektakulære måde. I dag handler det om mexicanske huler i stedet for parisiske landingsbaner. Vores projekt har været planlagt gennem lang tid og skal udføres med største koncentration. En detaljeret og grundig briefing markerer begyndelsen på vores betagende eventyr. Markus Fleischmann, indehaver af Pro Dive International, og vores dykkevejleder Matt forklarer alle de adfærdsregler, vi skal overveje ved et cenotedyk som dette. Klare retningslinjer, klare regler. Ingen ”hvis” eller ”men”. Dette er især vigtigt, da denne optagelse finder sted I og ikke FORAN cenoterne for første gang.

Læs mere

Vandet ved indgangen er krystalklart og skinner i utrolige nuancer af blåt, grønt og turkis. Dets temperatur på omkring 25°C er en velkommen ændring midt i den varme mexicanske regnskov.

Som vi passerer nogle ferskvandsskildpadder, dykker vi ned i en grotte, der er fyldt med luft i dens øverste del. Den er derfor også let tilgængeligt for vores model Hannah. Ved indgangen til grotten fascinerer imponerende lyseffekter os. Solstråler trænger igennem det krystalklare vand og løber hen mod jorden, hvor de danser på en spektakulær måde. Der er hun: en havfrue, der langsomt bevæger sig mod os - et mystisk, hvis ikke magisk møde med et smukt væsen. Synligheden er over 100 meter. De spektakulære, lysfyldte områder er imidlertid placeret helt under vand og kan kun nås med detaljeret konsultation og særlige sikkerhedsforanstaltninger. Ved at hold fast i de faste styretov, som du kan finde rundt om i hulesystemet, bevæger vi os længere og længere mod mørket med en blandet følelse af fare og fascination. Pludselig træder paladsagtige haller frem fra mørket. De er fulde af stalagmitter og stalaktitter, der lyser i gyldne farver i lyset af vores lamper. Vores havfrue trænger sig vej gennem stramme åbninger og kæmpestore kalkformationer. Efter 15 min. dyk ankommer vi endelig til centrum af cenoten. Vi trænger igennem overfladen. På dette sted er hulen ikke helt under vand, og derfor vil den tjene os perfekt som et betagende sted for en modeoptagelse af en speciel art.

Læs mere

Ingen lokation ligner nogen andre. Hver cenote, hver scene er forskellig og tilbyder sin egen fotografiske appel - sommetider mørk og mystisk, undertiden majestætisk og overdådig.

Uden tvivl fremkalder cenotesystemet i Mexico en vis fascination for os og modellen. Det føles som en forbindelse mellem kvindelig og maritim skønhed. Vi er hårdt ramt. Det er solens lys, den æstetisk smukke præsentation af en krop under vandet, men også spændingen ved at dykke dybt ned i mayaernes skjulte verdener, havfruer og sirener, der fuldstændigt begejstrer os. Og endelig har vi fundet det, vi ledte efter: en fantastisk og eventyrlig havfrue. Det eneste, der mangler nu, er kærligheden til en menneskelig ægtefælle, der vil befri dette sjælløse og dødsdømte væsen fra hendes skæbne til at leve som en havfrue. Synd at den mandlige del af vores besætning allerede er taget ...

Forfatter og fotograf: Melanie og David Benz i samarbejde med videograf Niklas Nischke

Læs mere